bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes
Kárrendezési ügyintézés


Tisztelt Ügyfelünk!

Engedje meg, hogy e rövid tájékoztatóval segítséget nyújtsunk a kárrendezési eljárásban.

Kérjük figyelmesen olvassa el a kárbejelentési tudnivalókat, és pontosan töltse ki az üresen hagyott mezőket. Fontos: a kárbejelentéshez a felületek kitöltésén kívül szükségünk van az eredeti baleseti bejelentőre, amelyet a 06-1-4331182 fax számon, vagy a kar@kobe.hu e-mail címen küldhet el részünkre. Kárbejelentését követően megrendeljük a gépjárműve kárfelmérését a velünk szerződésben álló területileg illetékes szakértő irodától. Szakértői hálózatunk az egész országra kiterjed. A megrendelés után a szakértő 24 órán belül -telefonon - felveszi Önnel a kapcsolatot.

A kölcsönösen elfogadott helyen megtörténik a kárfelmérés. A kárfelmérésre a következő dokumentumokat hozza magával: eredeti baleseti bejelentő, forgalmi engedély, törzskönyv – ha van - , vezetői engedély, bankszámlaszám, meghatalmazás – ha azt szeretné, hogy a javítónak fizessünk. Ha a baleset során rendőrségi intézkedés történt, úgy rendőrségi tájékoztató is szükséges.

A kárfelvételt követően az eljáró szakértő a káranyagot digitálisan rögzíti és eljuttatja a biztosítóba.

Ellenőrzés után a jogalapilag rendezett károkban a digitális káranyag beérkezése után 2 munkanapon belül telefonon felajánlunk Önnek egy számla nélküli kártérítési összeget. Amennyiben ezt elfogadja még aznap bankszámlájára, vagy lakcímére utaljuk. Meghatalmazás esetén a meghatalmazott bankszámlájára utaljuk. Számlás javítás esetén a megnevezett javítónak fizetési kötelezettségvállalást küldünk, így a javítás azonnal megkezdhető. Az eredeti számla beérkezését követően a számla ellenértékét a javító bankszámlájára utaljuk.

A jogalapilag azonnal nem rendezhető károkban levélben szólítjuk fel hiánypótlásra, illetve közöljük a várakozási okot.
A baleset során gazdasági totálkárossá vált gépjármű kártérítésére un. totálkár kárrendezés történik. A gépjármű káridőponti értékéből levonjuk a „roncs” értéket, és a különbözetet kifizetjük Önnek. Ha nem Ön kívánja értékesíteni a roncsot, úgy szerződéses partnerünk azt megvásárolja Öntől. Amennyiben a roncsfelvásárló az általunk közölt értéknél alacsonyabb összegért vásárolja meg a roncsot, a különbözetet a számla bemutatását követően kifizetjük Önnek. Ha a kárrendezés során információra van szüksége telefonon, faxon, vagy a kar@kobe.hu e-mail címen kaphat felvilágosítást.

Reméljük, hogy a tájékoztatóval segíteni tudtunk Önnek, és a kárrendezést követően elégedett lesz a KÖBE szolgáltatásaival.

Tisztelettel : KÖBE KárrendezésRészletes tájékoztatók letöltése:

> Nyomtatható gépjárműbiztosítási kárbejelentő lap
> KÖBE KGFB CASCO kárrendezési tudnivalók
> Külföldi Biztosítótársaságok levelezőpartnerei Magyarországon


SOS információk, segítség balesetkor
A mellékelt adatokkal kitöltött kártyát javasoljuk, minden esetben tartsa magánál!

A kártya díjmentesen beszerezhető bármely irodánkban.