bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes

Hírek

A KöBE-nél már elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás

( kiadva: 2021-01-27 )  

A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület az elsők között pályázott sikeresen az MNB által meghirdetett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás értékesítésére.


Az Egyesület termékkínálatában az új típusú otthonbiztosítás január 23-án vált elérhetővé az Ügyfelek számára, melyet egyelőre a www.kobe.hu weboldalon van lehetőség megkötni.
 

A lakáshitelek után az otthonbiztosítási piacon is megjelenik a fogyasztóbarát minősítési rendszer. Így az MNB által meghirdetett Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) már több hazai biztosító kínálatában megtalálható.
 

Az egységes minősítési rendszer egyik fő célja, hogy a fogyasztók könnyen össze tudják hasonlítani a pénzintézetek hasonló ajánlatait. Lényeges megemlíteni azt is, hogy – többek között – a kárrendezés, a díjszabás és az ügyféltájékoztatás folyamatainak egységes keretrendszerbe foglalása biztosítja a magas szintű és gyors ügyfélkiszolgálást a biztosítók részéről.
 

Habár az alapbiztosítási csomag sztenderdjét az MNB meghatározza, a választható kiegészítő biztosításokkal a konstrukció teljes mértékben személyre szabható. Ily módon az Ügyfél maga választhatja ki, hogy pontosan mire szeretne szerződni, és mely választható elemekre nem kíván díjat fizetni.
 

A KöBE számos kiegészítő biztosítást kínál, melyek téríthetik például a dugulás-elhárítás költségeit, a babakocsi-törést vagy az iskolai lopásból, rablásból eredő károkat, sőt – igény esetén – ezek tartalmazhatják akár a munkanélküliség biztosítást vagy épp az elmaradt bérleti-díj biztosítást is.
 

Az Ügyfelek kényelmét szolgálva a fogyasztóbarát otthonbiztosítással kapcsolatos ügyintézés a folyamat elejétől a végéig digitálisan is lebonyolítható. Így az Ügyfél nemcsak időt spórolhat, de a papírmentes ügyintézés révén a szektor zöldebbé válásában is nagy szerepet játszhat.
 

A minősített otthonbiztosításnak további fontos tulajdonsága a garantáltan gyors ügyintézés, valamint a rövid átfutási idő, melyet szintén szigorúan ellenőriz a Felügyelet.
 

Fontos még tudni, hogy a lakásbiztosításokkal ellentétben az Ügyfélnek lehetősége van az MFO szerződését bármely negyedévben – 30 napos felmondási idővel – felmondani, azaz nem szükséges megvárni a szerződés évfordulóját.
 

A KöBE ügyfelei az évek óta kedvelt kétféle lakásbiztosítási módozattal (Easy, Otthon) együtt, immáron három különböző otthonbiztosítási megoldás közül választhatják ki a számukra legjobban megfelelőt.