bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes

Bemutatkozunk

A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, biztosító egyesülete. A szervezetet 1996-ban alapította a legnagyobb hazai fuvarozói szövetség (FUVOSZ) és tagszervezetei, magánszemélyek, továbbá egyéb fuvarozáshoz kötődő szervezetek. Az alapítás óta eltelt több mint 25 év során a non-profit szervezeti forma alapvetően meghatározta a KÖBE működését, amely ezáltal a tagok biztosítási igényeit mindig a lehető legkedvezőbb feltételek mellett igyekezett kielégíteni.

Az elmúlt több mint két évtized egy óriási sikertörténet az alig 30 millió forintos alapító tőkével indult, mostanra meghatározó KGFB-piaci szereplővé vált KöBE számára. Bebizonyosodott, hogy külföldi tőke bevonása nélkül is lehet eredményesen gazdálkodni, fejlődni, és ily módon több száz embernek nyugodt megélhetést biztosító munkát nyújtani. Megerősítést nyert, hogy a magyar állampolgárok növekvő hányada igényli az olyan hazai biztosító szolgáltatásait, amely a profitot nem kiviszi az országból, hanem azt visszaforgatja a meglévő és a potenciális ügyfelek előnyére. Ezen eszme mentén, az egyesület a folyamatosan növekvő ismertségét és piaci részesedését túlnyomóan a megbízhatóságának, a minőségi ügyfélszolgálatának és a magyar fogyasztó anyagi lehetőségeit maximálisan figyelembe vevő árképzésének köszönheti.

A KÖBE magas színvonalú biztosítási szolgáltatásait garantálja, hogy a képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítja, és kedvező biztosítási díjai kialakításánál is figyelembe veszi. A 1996. évi alapítása óta eltelt több mint két évtized alatt az egyesület taglétszáma, díjbevétele és vagyona is dinamikusan fejlődött. A KÖBE fejlődését elsősorban innovatív termékeinek és a hazai piac igényeihez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti, amellyel folyamatosan versenytársai előtt jár. Mi vezettük be például először a Kötelező és casco egy áron biztosítási csomagot, az Önrész biztosítást, a Parkolás biztosítást, illetve a magyar útviszonyok és a hazai autósok igényeihez illeszkedve itt fogant meg a Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás ötlete is. A kedvező díjak, a folyamatosan bővülő szolgáltatáspaletta és az állandó fejlesztések eredményeképpen a biztosítási szerződések száma 2023. év végéig meghaladta a 300.000 darabot. Az egyesület díjbevétele 2023-ben több mint 20 milliárd forint volt, és több mint 20.000 darab kárt rendeztünk.

Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink biztonságban érezzék magukat. Ezt garantálja az egyesület 15 milliárd forintos tartalékalapja is, amely garanciát ad a károk biztonsággal rendezésére. Ezen felül az ügyfelek teljes körű biztosítási védelmét szavatolja a neves európai viszontbiztosítókkal kötött viszontbiztosítási szerződés.
Nemcsak biztosítási portfóliónkat törekszünk teljeskörűen ügyfeleink igényeire szabni, hanem működési folyamataink kialakítása során is figyelünk arra, hogy azok maximálisan az ügyféligényekhez illeszkedjenek. Ennek megfelelően, az elmúlt években jelentős informatikai beruházást hajtottunk végre, hogy a legmodernebb technológiájú adminisztrációs és informatikai háttérrel állhassunk az ügyfelek rendelkezésére.

Szolgáltatásaink
Lakossági ügyfeleink számára személyes igényekre szabott biztosítási megoldásokat kínálunk, legyen szó otthon (Easy, Otthon, KMFO), jármű (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, CASCO és önrész biztosítás, Defekt és kátyúkár biztosítás, Parkolás biztosítás, KÁF, FÁF, taxi) vagy épp egyedi élethelyzetek (Last Minute utasbiztosítás) biztosításáról.
Számos biztosítási lehetőség áll vállalati ügyfeleink rendelkezésére is, akik a széleskörű egyedi és flotta járműbiztosításokon túlmenően vállalati vagyon- és csoportos személybiztosításokat, tervezői-kivitelezői, víz-, villany- és gázszerelőknek szóró biztosításokat is köthetnek nálunk, valamint környezetvédelmi felelősségbiztosítást is.

Szakmai díjak, elismerések

Magyar Brands

Büszkék vagyunk rá, hogy színvonalas szolgáltatásainknak és innovatív szemléletünknek köszönhetően több megtisztelő elismerést kaptunk az utóbbi években. 2011 óta a MagyarBrands cím folyamatos elnyerésével immáron tizenkétszeresen is elismertté váltunk olyan hazai márkák közt, amelyek a magyar brandek méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, melyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és minőséget tanúsítják. A díj odaítélése alapvetően számszerűsíthető kritériumok (tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon) alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság elbírálása (ismertség, reputáció, identitás) egészít ki.


Kiváló Munkáltató

A MagyarBrands Program 2018-ban új kategóriával bővült, a legkiválóbb hazai munkáltatókat díjazó Kiváló Munkáltató Márkával. Az elmúlt években a KÖBE kiemelt figyelmet szentel dolgozói elégedettségösztönző programjának. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a díj megalapítása óta a KöBE minden évben elnyeri ezt az elismerést. Megtisztelő, hogy a HR adatok, munkáltatói márkaépítés és a munkahely vonzósága szempontjából vizsgált értékrendszernek évről évre megfelelünk.Családbarát Munkahely

A KöBE 2022-ben kiérdemelte a Családbarát Magyarország Központ által kiadott Családbarát Munkahely tanúsítványt.
A védjegyet azon cégek kaphatják meg, melyek a munkáltató és a munkavállaló szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatják a családtervezést, valamint figyelembe veszik a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.
Egy alapos és szigorú helyszíni audit során egyértelműen megállapítást nyert az előzetesen megjelölt intézkedések megléte.
A KöBE-nél számos család- és munkavállalóbarát intézkedés került bevezetésre az évek során, mint például egészségvédelem (konditerem, gyümölcsnap, egészségügyi szűrés), cafetéria, ingyenes parkolási- és elektromosautó töltésének lehetősége, rendezvények és közösségépítő események, munkavállalói igényfelmérés. Természetesen a jövőben is az a célunk, hogy ezen intézkedések sorát tovább bővítsük.


Kiváló Üzleti Márka

A MagyarBrands szakmai zsűrije 2023-ban első alkalommal ítélte oda a KöBE részére a ’Kiváló Üzleti Márka’ elismerést.
A kiválasztási folyamat során számít többek között a stabil gazdasági háttér, illetve a magyar piac alapos és átfogó ismerete. A Bizottság számára a legfontosabb értékelési szempont, hogy milyen a márka hazai márkaépítési gyakorlata, mennyire kötődik értékeinkhez az adott márka, illetve, hogy milyen a márka hírneve a fogyasztók és a szakemberek körében.
Megbízható működésünk egyik alappilére, hogy a képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítjuk, mely biztosítja számunkra a hosszútávú versenyképességet. Fejlődésünket elsősorban innovatív termékeinknek és a hazai piac igényeihez való rugalmas alkalmazkodásunknak köszönhetjük.


2024-ben immáron 7. alkalommal ítélték oda a KÖBE részére a megtisztelő Business Superbrands díjat. 2014-ben és 2015-ben dupla elismerést kaptunk, ugyanis az ügyfelek elégedettségét visszaigazoló Superbrands oklevelet is átvehettük. Az elismerést azon cégeknek ítélek meg, akik esetében „a márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, melyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek.” A Superbrands-díjak elnyerése azért is különösen megtisztelő, mert a jelölés a legszigorúbb szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. A díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően a marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló Superbrands Szakértői Bizottság dönt.
Üzleti és lakossági ügyfeleink a bizonytalan gazdasági helyzetben még inkább biztos alapokon működő együttműködéseket keresnek: a KöBE az elmúlt évben ismételten üzleti és fogyasztói kategóriában is elismertté vált, mely azt mutatja, hogy a Biztosító továbbra is ezen megbízható partnerek közé tartozik.

Nagy büszkeség számunkra, hogy mind a fogyasztói, mind az üzleti kategóriában elismerik a KÖBE-t. Ez még nagyobb eredmény annak fényében, hogy ezen sikerek egy részét a járvány és a gazdasági helyzet okozta bizonytalanság közepette értük el.

A KÖBE szakmai kompetenciáját erősíti, hogy egyesületünk tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ), a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének (AMICE) és a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Globális Szervezetének (ICMIF), s ezen szervezetek életében a konferenciákon illetve egyéb szakmai fórumokon keresztül évek óta aktívan részt vesz.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által, az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények részére kiírásra került Zöld Pénzügyek Díj pályázaton a KÖBE 2019-ben átvehette a Zöld Biztosító díját. Az ökológiai lábnyom csökkentéséért végzett munka a KÖBE-nél folyamatos tevékenység, mely mostanra többet jelent az irodaépületek és a telephely környezettudatos működtetésénél, hiszen a zöld szempontok a biztosítási termékeinkben is fokozottan érvényesülnek. A díj elnyerése óta a KÖBE tovább erősítette környezettudatos működését: elektromosautó-töltőállomásokat építettünk ki, valamint kialakításra került a napelemrendszer, mely segítségével a telep energiaszükségletének egy részét már napenergia felhasználásával fedezzük.

Több lábon állva

A KÖBE nyereséges működése következtében felhalmozott eredményt folyamatos növekedésre használtuk fel, az elmúlt években újabb ügyfélszolgálatai irodákat nyitva az ország nagyobb városaiban, legutóbb Tatabányán.

Az Egyesület vezetősége által, a járványhelyzet elején biztonsági megfontolásból hozott döntés alapján a Venyige utcai ügyfélszolgálaton az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.
Így már lassan két éve a 2015-ben megnyitott, 1062 Budapest, Lehel utca 1. címen elérhető iroda tölti be a központi ügyfélszolgálat szerepét. Az iroda a VI. kerület frekventált, központi helyén található, így az iroda a belvárosból is gyorsan és könnyen megközelíthető.
2021 decemberében a KöBE megnyitotta új központi ügyfélszolgálati irodáját a 1023 Budapest, Zsigmond tér 13. szám alatt, ezáltal az Ügyfeleknek már a pesti és a budai oldalon is lehetőségük van a személyes ügyintézésre. Az iroda a Lehel utcai ügyfélszolgálattal párhuzamosan, azonos nyitvatartási időben, teljes körű ügyfélkiszolgálással üzemel.

2007-ben megalapítottuk ingatlankezelő vállalatunkat, a Venyige 3 Ingatlan Kft.-t, amely cég működteti a saját tulajdonú, kiemelkedő színvonalon felújított telephelyünket. Az épület komplexum korszerű biztonsági rendszerrel, saját parkolóval, kerékpár tárolóval és tágas, nagy terekkel (büfével, étteremmel) rendelkezik, ahol több mint 120 munkatársunknak biztosítunk kényelmes irodákat. Az ingatlankezelőnknek 30 bérlője van, akik közül többen be is ruháztak a telephelyen. további információ2011-ben létrehoztunk egy új leányvállalatot is, a kb. 80 millió forintos beruházással járó Venyige 3 Autójavító Kft.-t. E cég egy ultramodern autójavító műhely, amely elsősorban fényező-, karosszérialakatos munkát végez, de javítást is vállal. Az alapítás célja egy olyan egyedülálló szolgáltatás biztosítása volt, amely lehetővé teszi az ügyfelek teljes körű kiszolgálását, így az autójavító szolgáltatása kiterjed a kárügyintézés teljes folyamatára, a kárfelvételtől kezdve, a gépjármű teljes helyreállításáig.
A KÖBE autójavítója többet nyújt egy átlagos szerviznél ügyfelei számára: a károsult autósoknak csereautót biztosít, folyamatos akciókkal várja kedves ügyfeleit, a KÖBE-tagok pedig kedvezményesen vehetik igénybe az autójavító műhely szolgáltatásait.A javítóműhely magas színvonalú felszereltségét és technológiáját olyan partnerek biztosítják, mint például a nemzetközi szinten elismert Spanesi S.p.A. alkatrészgyártó. A minőségi munkavégzést a technikai feltételeken túl, a munkatársak szakképzettsége, több éves szakmai tapasztalata garantálja.
Az autójavító műhely elérhetőségei, bejelentkezés: további információ

Vezetőség

Igazgatótanács

Elnöke:
Ádám ImreTagjai:
Dr. Jelen Tamás
Dr. Smidelik Péter
Szemán Róbert
Dr. Szikszai Julianna
Tomka Boglárka
Dr. Zámbó Ákos

Menedzsment
Dr. Zámbó Ákos

Lilli Róbert

Tóth Sándor

Csicselyné Gulyás Márta
Mede Béla

Dr. Somfai Attila

Gorda Zsolt


Tallárom Tamás
Butyka Edit
Horváth Ádám

Vezetőség

Igazgatótanács

Elnöke:
Ádám ImreTagjai:
Dr. Jelen Tamás
Dr. Smidelik Péter
Szemán Róbert
Dr. Szikszai Julianna
Tomka Boglárka
Dr. Zámbó Ákos

Menedzsment
Dr. Zámbó Ákos
vezérigazgató, első számú vezető

Lilli Róbert
ügyvezető, vezető aktuárius

Tóth Sándor
ügyvezető, értékesítési igazgató

Csicselyné Gulyás Márta
gazdasági igazgató

Mede Béla
adminisztrációs és informatikai igazgató

Dr. Somfai Attila
jogi igazgató, vezető jogtanácsos

Gorda Zsolt
innovációs- és termékfejlesztési igazgató

Tallárom Tamás
kárigazgató

Butyka Edit
belső ellenőrzési vezető

Horváth Ádám
ügyfélszolgálati igazgató

 

Felügyelő Bizottság

Elnöke:
Kovács István Tamás
Elnökhelyettese:
Décsi Endréné

Tagjai:
Dienes Zsolt
Zsidi László
Kovács István
Szabó Józsefné
Dr. Vitányi Mártonvezérigazgató, első számú vezető
ügyvezető, vezető aktuárius
ügyvezető, értékesítési igazgató
gazdasági igazgató
adminisztrációs és informatikai igazgató
jogi igazgató, vezető jogtanácsos
innovációs- és termékfejlesztési igazgató
kárigazgató
belső ellenőrzési vezető
ügyfélszolgálati igazgató

 

Felügyelő Bizottság

Elnöke:
Kovács István Tamás
Elnökhelyettese:
Décsi Endréné

Tagjai:
Dienes Zsolt
Zsidi László
Kovács István
Szabó Józsefné
Dr. Vitányi Márton