bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes

Bemutatkozunk

A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, nem életbiztosítója. A szervezetet 1996-ban alapította a legnagyobb hazai fuvarozói szövetség (FUVOSZ) és tagszervezetei, magánszemélyek, továbbá egyéb fuvarozáshoz kötődő szervezetek. Az alapítás óta eltelt 25 év során a non-profit szervezeti forma alapvetően meghatározta a KÖBE működését, amely ezáltal a tagok biztosítási igényeit mindig a lehető legkedvezőbb feltételek mellett igyekezett kielégíteni.

Az elmúlt több mint két évtized egy óriási sikertörténet az alig 30 millió forintos alapító tőkével indult, mostanra meghatározó KGFB-piaci szereplővé vált KöBE számára. Bebizonyosodott, hogy külföldi tőke bevonása nélkül is lehet eredményesen gazdálkodni, fejlődni, és ily módon több száz embernek nyugodt megélhetést biztosító munkát nyújtani. Megerősítést nyert, hogy a magyar állampolgárok növekvő hányada igényli az olyan hazai biztosító szolgáltatásait, amely a profitot nem kiviszi az országból, hanem azt visszaforgatja a meglévő és a potenciális ügyfelek előnyére. Ezen eszme mentén, az egyesület a folyamatosan növekvő ismertségét és piaci részesedését túlnyomóan a megbízhatóságának, a minőségi ügyfélszolgálatának és a magyar fogyasztó anyagi lehetőségeit maximálisan figyelembe vevő árképzésének köszönheti.

A KÖBE magas színvonalú biztosítási szolgáltatásait garantálja, hogy a képződött eredményt tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre fordítja, és kedvező biztosítási díjai kialakításánál is figyelembe veszi. A 1996. évi alapítása óta eltelt több mint két évtized alatt az egyesület taglétszáma, díjbevétele és vagyona is dinamikusan fejlődött. A KÖBE fejlődését elsősorban innovatív termékeinek és a hazai piac igényeihez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti, amellyel folyamatosan versenytársai előtt jár. Mi vezettük be például először a Kötelező és casco egy áron biztosítási csomagot, az Önrész biztosítást, a Parkolás biztosítást, illetve a magyar útviszonyok és a hazai autósok igényeihez illeszkedve itt fogant meg a Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás ötlete is. A kedvező díjak, a folyamatosan bővülő szolgáltatáspaletta és az állandó fejlesztések eredményeképpen a biztosítási szerződések száma 2020. év végéig meghaladta a 300.000 darabot. Az egyesület díjbevétele 2020-ban több mint 16 milliárd forint volt, és közel 20.000 darab kárt rendeztünk.

Kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink biztonságban érezzék magukat. Ezt garantálja az egyesület 15 milliárd forintos tartalékalapja is, amely garanciát ad a károk biztonsággal rendezésére. Ezen felül az ügyfelek teljes körű biztosítási védelmét szavatolja a neves európai viszontbiztosítókkal kötött viszontbiztosítási szerződés.
Nemcsak biztosítási portfóliónkat törekszünk teljeskörűen ügyfeleink igényeire szabni, hanem működési folyamataink kialakítása során is figyelünk arra, hogy azok maximálisan az ügyféligényekhez illeszkedjenek. Ennek megfelelően, az elmúlt években jelentős informatikai beruházást hajtottunk végre, hogy a legmodernebb technológiájú adminisztrációs és informatikai háttérrel állhassunk az ügyfelek rendelkezésére.

Szolgáltatásaink
Lakossági ügyfeleink számára személyes igényekre szabott biztosítási megoldásokat kínálunk, legyen szó otthon (Easy, Otthon, MFO), jármű (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, CASCO és önrész biztosítás, Defekt és kátyúkár biztosítás, Parkolás biztosítás, KÁF, FÁF, taxi) vagy épp egyedi élethelyzetek (Last Minute utasbiztosítás) biztosításáról.
Számos biztosítási lehetőség áll vállalati ügyfeleink rendelkezésére is, akik a széleskörű egyedi és flotta járműbiztosításokon túlmenően vállalati vagyon- és csoportos személybiztosításokat, tervezői-kivitelezői, víz-, villany- és gázszerelőknek szóró biztosításokat is köthetnek nálunk.

Szakmai díjak, elismerések

Magyar Brands

Büszkék vagyunk rá, hogy színvonalas szolgáltatásainknak és innovatív szemléletünknek köszönhetően több megtisztelő elismerést kaptunk az utóbbi években. 2011 óta a MagyarBrands cím folyamatos elnyerésével immáron tízszeresen is elismertté váltunk olyan hazai márkák közt, amelyek a magyar brandek méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, melyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és minőséget tanúsítják. A díj odaítélése alapvetően számszerűsíthető kritériumok (tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon) alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság elbírálása (ismertség, reputáció, identitás) egészít ki.


Magyar Brands

A MagyarBrands Program 2018-ban új kategóriával bővült, a legkiválóbb hazai munkáltatókat díjazó Kiváló Munkáltató Márkával. Az elmúlt években a KÖBE kiemelt figyelmet szentel dolgozói elégedettségösztönző programjának. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a díj megalapítása óta a KöBE minden évben elnyeri ezt az elismerést. Megtisztelő, hogy a HR adatok, munkáltatói márkaépítés és a munkahely vonzósága szempontjából vizsgált értékrendszernek évről évre megfelelünk.


A Superbrands státuszt biznisz kategóriában a KöBE 2012 óta eddig négyszer nyerte el, amellyel mint a saját területén kitűnő hírnevet szerzett márkát ismerték el. Emellett azonban kiemelkedő megtiszteltetésben volt részünk: 2014-ben és 2015-ben is átvehettük a fogyasztói elismertséget, az ügyfelek elégedettségét is visszaigazoló Superbrands oklevelet is, s így a KöBE 2014 után újra az egyetlen olyan hazai biztosítóvá vált, amely a MagyarBrands mellett mindkét Superbrands díjat is birtokolja. Az elismerést azon cégeknek ítélek meg, akik esetében „a márkához kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, melyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek.

A KÖBE szakmai kompetenciáját erősíti, hogy egyesületünk tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ), a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének (AMICE) és a Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Globális Szervezetének (ICMIF), s ezen szervezetek életében a konferenciákon illetve egyéb szakmai fórumokon keresztül évek óta aktívan részt vesz.

Több lábon állva

A KÖBE nyereséges működése következtében felhalmozott eredményt folyamatos növekedésre használtuk fel, az elmúlt években újabb ügyfélszolgálatai irodákat nyitva az ország nagyobb városaiban, legutóbb Tatabányán.

2015-ben a KöBE 2. budapesti ügyfélszolgálati irodája is megnyitott. Az iroda a VI. kerület, Lehel utca 1. cím alatti frekventált, központi helyen található, így mostantól a KÖBE személyes ügyfélszolgálata a Belvárosból is gyorsan és könnyen megközelíthetővé vált.

2007-ben megalapítottuk ingatlankezelő vállalatunkat, a Venyige 3 Ingatlan Kft.-t, amely cég működteti a saját tulajdonú, kiemelkedő színvonalon felújított telephelyünket. Az épület komplexum korszerű biztonsági rendszerrel, saját parkolóval, kerékpár tárolóval és tágas, nagy terekkel (büfével, étteremmel) rendelkezik, ahol több mint 120 munkatársunknak biztosítunk kényelmes irodákat. Az ingatlankezelőnknek 30 bérlője van, akik közül többen be is ruháztak a telephelyen. további információ2011-ben létrehoztunk egy új leányvállalatot is, a kb. 80 millió forintos beruházással járó Venyige 3 Autójavító Kft.-t. E cég egy ultramodern autójavító műhely, amely elsősorban fényező-, karosszérialakatos munkát végez, de javítást is vállal. Az alapítás célja egy olyan egyedülálló szolgáltatás biztosítása volt, amely lehetővé teszi az ügyfelek teljes körű kiszolgálását, így az autójavító szolgáltatása kiterjed a kárügyintézés teljes folyamatára, a kárfelvételtől kezdve, a gépjármű teljes helyreállításáig.
A KÖBE autójavítója többet nyújt egy átlagos szerviznél ügyfelei számára: a károsult autósoknak csereautót biztosít, folyamatos akciókkal várja kedves ügyfeleit, a KÖBE-tagok pedig kedvezményesen vehetik igénybe az autójavító műhely szolgáltatásait. A javítóműhely magas színvonalú felszereltségének, technológiájának köszönhetően a SPANESI Spa. közép európai referencia műhelye és az AUTOCOLOR Kft. magyarországi referencia műhelye. A minőségi munkavégzést a technikai feltételeken túl, a munkatársak szakképzettsége, több éves szakmai tapasztalata garantálja.
Az autójavító műhely elérhetőségei, bejelentkezés: további információ

Vezetőség

Igazgatótanács

Elnöke:
Ádám ImreTagjai:
Dr. Jelen Tamás
Dr. Smidelik Péter
Szemán Róbert
Dr. Szikszai Julianna
Tomka Boglárka
Dr. Zámbó Ákos

Menedzsment
Dr. Zámbó Ákos

Lilli Róbert

Tóth Sándor

Csicselyné Gulyás Márta
Mede Béla
Dr. Somfai Attila
Gorda Zsolt

Tallárom Tamás
Butyka Edit

Vezetőség

Igazgatótanács

Elnöke:
Ádám ImreTagjai:
Dr. Jelen Tamás
Dr. Smidelik Péter
Szemán Róbert
Dr. Szikszai Julianna
Tomka Boglárka
Dr. Zámbó Ákos

Menedzsment
Dr. Zámbó Ákos
vezérigazgató, első számú vezető

Lilli Róbert
ügyvezető, vezető aktuárius

Tóth Sándor
ügyvezető, értékesítési igazgató

Csicselyné Gulyás Márta
gazdasági igazgató

Mede Béla
adminisztrációs igazgató

Dr. Somfai Attila
vezető jogtanácsos

Gorda Zsolt
termékfejlesztési igazgató

Tallárom Tamás
kárigazgató

Butyka Edit
belső ellenőrzési vezető

 

Felügyelő Bizottság

Elnöke:
Kovács István Tamás
Elnökhelyettese:
Décsi Endréné

Tagjai:
Dienes Zsolt
Zsidi László
Dr. Komár Gábor ✝
Kovács István
Szabó Józsefnévezérigazgató, első számú vezető
ügyvezető, vezető aktuárius
ügyvezető, értékesítési igazgató
gazdasági igazgató
adminisztrációs igazgató
vezető jogtanácsos
termékfejlesztési igazgató
kárigazgató
belső ellenőrzési vezető

 

Felügyelő Bizottság

Elnöke:
Kovács István Tamás
Elnökhelyettese:
Décsi Endréné

Tagjai:
Dienes Zsolt
Zsidi László
Dr. Komár Gábor ✝
Kovács István
Szabó Józsefné