bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes
Partnereink

AMICE - Association of Mutual Insurers and Insurance Cooperatives in Europe


Az AMICE, az európai biztosító egyesületek szövetsége, 2008-ban alakult, két, már létező szövetség, az AISAM és az ACME egyesülésével. Fő célja az egyesületi formában működő biztosítási vállakozások képviselete.
Az AMICE lehetőséget biztosít a tagok rendszeres tapasztalatcseréjére, a szakmát érintő változások előzetes egyeztetésére.
A szövetségnek több mint 120 direkt, és 1600 indirekt tagja van, így jelentős részét képviseli a biztosítási ágazatnak.
⇒ amice-eu.orgICMIF - Biztosító Egyesületek és Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége


Az ICMIF a legjobb ágazati gyakorlatokkal foglalkozó szervezet, olyan stratégiák terjesztését végzi, amelyek versenyelőnyhöz juttatják 221 tagszervezetét.
A fenti célt a következőképpen éri el:
Különféle hírcsatornák, valamint belső és külső kutatások segítségével tájékoztat a legfrissebb piaci hírekről és újításokról.
A világ első számú szervezete a fenntartható biztosítás és egyesületi irányítás, valamint az egyesületi marketing területén.
Az egyesületi biztosítókra szakosodott különleges vezetői képzésein képzi és magához vonzza a jövő tehetségeit.
Piacvezető a szövetkezeti és egyesületi biztosításokhoz kötődő mikrobiztosítás és takaful biztosítások terén.
A médiában és a globális szabályozási kérdésekkel kapcsolatban szóvivőként képviseli tagvállalatait.


Az ICMIF innovatív szövetkezeti és egyesületi biztosítókból álló rendkívül elkötelezett, egyedülálló nemzetközi hálózattal rendelkezik, amelyek együttesen a globális biztosítási piac 6%-át fedik le. A hálózat azért egyedülálló, mert tagjai nyitottak a legjobb gyakorlataik terjesztésére. Az ICMIF tevékenysége kizárólag saját tagjai érdekeit szolgálja a nemzetközi biztosítási piac befolyásolása és tagvállalatai üzleti sikere érdekében. Az egyesületi és szövetkezeti biztosítói modell a globális biztosítási piac leggyorsabban növekvő szegmense. Az ICMIF kutatásai alapján a modell piaci részesedése 2007 és 2010 között 22,5%-ról 26%-ra nőtt.

Az ICMIF tagjainak száma az elmúlt húsz évben megháromszorozódott, vagyis 1993 óta 70-ről 221-re nőtt. Annak ellenére, hogy a legtöbb tagvállalat nemzeti szintű társaság, nemzetközi nagyvállalatokkal (Axa, Aviva, Allianz, AIG) állnak versenyben. Az ICMIF segíti tagjait a nemzetközi szintű tájékozódásban. Az ICMIF 90 éve megrendezett első ülésén - ahol a szervezetet vezérigazgatói fórumként létrehozták - a viszontbiztosítással kapcsolatos üzleti lehetőségek jelentették a hálózat alapját. Az ICMIF tagvállalatai a mai napig több mint 200 millió USD értékű üzleti forgalmat bonyolítanak egymás között.
⇒ www.icmif.org