bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes


Otthonunk védelme - Tűz- és vízkár
Ebben a blokkban olyan tippeket és gyakorlati tanácsokat találunk, amelyek segítenek megvédeni otthonukat a különböző veszélyforrásokkal szemben – falakon belül és kívül egyaránt.

Az alábbiakban néhány lépést található, amelyek segíthetnek a családi otthon tűzvédelmének javításában:

Füstérzékelők telepítése
Helyezzünk ki füstérzékelőket az otthon különböző pontjain, különösen a hálószobákban és a folyosókon. Bizonyosodjunk meg arról, hogy rendszeresen teszteléssel, hogy működnek.

Tűzoltókészülékek telepítése
Helyezzünk el legalább egy tűzoltókészüléket az otthon kritikus pontjain, például a konyhában és az alvóhelyiségek közelében. Győződjünk meg arról, hogy minden családtag ismeri azok használatát.

Tűzoltószekrény telepítése
Helyezzünk el egy tűzoltószekrényt olyan helyen, ahol könnyen elérhető, és tartalmazza a tűzoltókészülékeken kívül más alapvető elsősegélyeszközöket is.

Tűzvédelmi rendszer telepítése
Gondolkozzunk el egy teljes körű tűzvédelmi rendszer telepítésén, beleértve a tűzriasztókat és tűzjelző rendszereket is.

Tűzvédelmi tervek kidolgozása
Hozzunk létre egy családi tűzvédelmi tervet, amely tartalmazza a menekülési útvonalakat, a találkozási pontokat, és azt, hogyan kell viselkedni tűz esetén. Gyakoroljuk a tűzriadókat családi szinten.

Elektromos rendszer ellenőrzése
Rendszeresen ellenőrizzük az otthon elektromos rendszerét, és győződjünk meg arról, hogy nincsenek szabálytalan csatlakozások vagy túlterhelési problémák.

Tűzgátló anyagok alkalmazása
Fontoljuk meg tűzgátló anyagok használatát, például tűzgátló festékeket, vagy szigetelőanyagokat.

Szemetek tárolása
Rendszeresen ürítsük ki a szemeteseket, és kerüljük a gyúlékony anyagokat tartalmazó hulladékok elhelyezését.

Szabadtéri tűzvédelem
Távolítsuk el a száraz növényzetet, a fűtőanyagokat és egyéb gyúlékony anyagokat az otthon közvetlen közeléből.

Hozzáférhetőség javítása
Győződjünk meg arról, hogy a tűzoltók számára könnyű a hozzáférés az otthonhoz, és tartsuk szabadon a hozzáréséri utat.

A tűzvédelmi intézkedéseket rendszeresen felül kell vizsgálni és szükség esetén frissíteni, valamint a család minden tagjának tudnia kell, hogyan kell helyesen viselkedni tűz esetén.

Az alábbi videók segítségével fedezze fel Ön is, miként védheti meg otthonát néhány gyakori kártól.
Nagyon fontos ezek révén azt is megtudni, hogy az esetleg mégis bekövetkező káresemények esetén miként lehet alaposan felgyorsítani a kárrendezést.


Otthonunk védelme - Vízkárok

A jóllétünk, az értékeink és a nyugalmunk megzavarására alkalmasak az otthonunkat a legkülönböző módokon megtámadó vízkárok.Otthonunk védelme - Tűz. Barát vagy ellenség?

Az ember a tűz által jut az előállított energia legnagyobb részéhez.Ugyanakkor gyakorta „a barátból ellenség válhat” akár az otthonunkban is.Otthonunk védelme - Tűzvédelmi oktatás házilag

A megelőzés az első védelmi vonal a tűz pusztító hatása ellen. Tudnunk kell, hogy a tűz bekövetkezésekor mi mindent lehet és kell azonnal tennünk.Otthonunk védelme - Jól átgondolt menekülési terv tűz esetén

Egy menekülés terv életmentő lehet, és házilag is elkészíthetjük. Többek között a következőket tartalmazza: ki kell jelölni az elsődleges menekülési útvonalakat.Otthonunk védelme - A tűzvédelem fontos eszközei

Talán nem is gondolná, hogy a kritikus helyzetekben felbecsülhetetlen értékű tűz- és füstérzékelők milyen könnyen beszerezhetők. Továbbá, egyre többen tartanak otthon tűzoltókészüléket.Otthonunk védelme - Könnyen elsajátítható tűzvédelmi technikák

Nagyobb a füstje, mint a lángja, tartja a mondás. Ezt bizonyos helyzetekben azonban valóban komolyan kell venni, és nem a lángok, hanem a füst jelent igazán nagy veszélyt.