bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes


Otthonunk védelme - Viharkár
Ebben a részben olyan tippeket találunk amelyek segítenek megvédeni otthonukat a különböző veszélyforrásokkal szemben – falakon belül és kívül egyaránt.

A családi ház villámvédelmét komplex rendszerrel lehet biztosítani, amely magában foglalja a villámhárítót, a túlfeszültség-védelmet, valamint néhány alapvető biztonsági intézkedést. Fontos szakembert bevonni a telepítés során, és minden rendszer karbantartását szakszerűen végezni. Az alábbiakban néhány lépés, amit figyelembe lehet venni:

Villámhárító rendszer telepítése
Az épület tetejére célszerű villámhárítót telepíteni. A villámhárító egy vezetékrendszer, amely átvezeti a villámenergiát a talajba, így minimalizálva az épületre és a benne lévő eszközökre gyakorolt hatást. A villámhárító telepítéséhez fel kell keresni egy engedéllyel rendelkező szakembert, és be kell tartani a helyi előírásokat.

Túlfeszültség-védelmi eszközök használata
Túlfeszültség-védelmi eszközöket kell telepíteni a a ház villamos rendszerében. Ezek a berendezések segítenek csökkenteni a villámcsapások okozta károkat, védelmet nyújtva az elektromos eszközöknek és berendezéseknek.

Rendszeres ellenőrzések
Rendszeresen ellenőrzéseket kell végezni a villámhárító rendszeren és a túlfeszültség-védelmi eszközökön, hogy biztosítva legyen azok hatékony működése.

Villámhárító rendszer karbantartása
Időszakosan karbantartást kell végezni villámhárító rendszeren, beleértve a vezetékek és a földelés ellenőrzését is.

Biztonsági intézkedések a házban
Szünetmentes tápegységeket (UPS) célszerű használni az érzékeny elektronikai berendezések védelmére.
A fohgyasztókat ki kell húzni viharok idején, illetve, ha hosszabb időre azok nem kerülnek használatra, például egy utazás esetén.

Fontos figyelembe venni, hogy a villámhárító rendszerek telepítése szakértelmet igényel. Mindig képzett villámvédelmi szakemberrel kell a felvenni a kapcsolatot, aki segíthet a szükségleteknek megfelelő rendszer kiválasztásában és telepítésében.

Az alábbi videók segítségével fedezze fel Ön is, miként védheti meg otthonát néhány gyakori kártól.
Nagyon fontos ezek révén azt is megtudni, hogy az esetleg mégis bekövetkező káresemények esetén miként lehet alaposan felgyorsítani a kárrendezést.Otthonunk védelme - Viharkárok

Félelmetesek azok a filmkockák, amelyeken a vihar letépi egy ház tetejét, nagy robajjal dőlnek ki a fák, vészjóslóan repülnek a kerti bútorok. Még ijesztőbb, hogy egyre gyakrabban ez a valóság. De fő a nyugalom!Otthonunk védelme - Villámcsapás okozta károk

A villámcsapás elsődleges hatásait mindenki jól ismeri.A másodlagos hatásról akkor beszélünk, amikor a villámcsapás miatt keletkező túlfeszültség vagy indukció kárt okoz az elektromos gépekben, berendezésekben.Otthonunk védelme - Felhőszakadás

Ugyan mi bajunk lehet egy kis esőtől? Egy kicsitől maximum elázunk, de a rövid időn belül leeső nagy mennyiségű, a talajszinten áramló csapadékvíz már óriási károkat képes okozni.Otthonunk védelme - Jégkár

A jég által elvert termőterületek gazdái, a jégesőtől megrongálódott járművel tulajdonosai hosszan mesélhetnének az őket ért súlyos károkról. Hasonló a helyzet az ingatlanok esetében is.