bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes

Hírek

Újabb dupla elismerést tudhat magáénak a KöBE

( kiadva: 2021-01-06 )  

Miután 10. alkalommal nyerte el a MagyarBrands ’Kiváló Fogyasztói Márka’ díjat, a KöBE a ’Kiváló Munkáltatói Márka’ címet jelentő oklevelet is felakaszthatja a falra a többi közé.


Ez már a harmadik diadala ebben a kategóriában – az Egyesület a díj 2018-as alapítása óta minden évben elnyeri ezt az elismerést.

A MagyarBrands szakmai zsűrije a ’Kiváló Munkáltatói Márka ’kiírásra beérkező pályázatok elbírálásánál többek között olyan szempontokat vesz figyelembe, mint például a fluktuáció, a bérek változása, a béren kívüli juttatások, illetve minden olyan erőfeszítés és vállalás, ami a munkavállalók elégedettségét és jólétét hivatott támogatni.

Ahogyan egyre nagyobb lett a gazdasági bizonytalanság, a KöBE Vezetősége szeretett volna mindenképpen stabilitást nyújtani a munkavállalói számára.

A KöBE az iparági sajátosságok miatt alapvetően szerencsés helyzetben volt, az utasbiztosításokat leszámítva az emberek nem kötöttek annyival kevesebb szerződés, mint amennyire azt sokan várták.

Rengeteg olyan történése volt az évnek, melyre egyszerűen nem volt ráhatásunk – ha valaki ezt minél hamarabb elfogadta, annál könnyebben tudott a következő lépéssel foglalkozni.

A KöBE részéről ez a bizonyos következő lépés a munkavállalók biztonságos munkavégzésének biztosítása volt. Több alkalommal is kiosztásra került egy vírusvédelmi csomag, melyben kézfertőtlenítő, szájmaszk, torokfertőtlenítő és tisztítókendő került a dolgozókhoz. Emellett pedig tavasszal és ősszel is teszeltek valamennyi munkavállalót, mely tovább segítette a házon belüli védekezést.

A legnagyobb kihívást itt is a home office-ra való hatékony és gyors átállás jelentette. Rugalmasságra volt szükség mind a munkavállalók, mind a munkáltató részéről.

Az új intézkedések – melyek inkább kényszerintézkedések voltak – mellett megmaradtak a már bevezetett és jól működő gyakorlatok, újítások. Ilyen például a kialakított és teljesen felszerelt edzőterem, vagy a biciklitároló.
Kiemelendő még, hogy a Vezetőség továbbra is tárt karokkal várja vissza a kismamákat akár részmunkaidőben is.

A KöBE számára az egyik alapvető elv a felelős és fenntartható működés. Jó példa erre a környezettudatosságra való törekvés: a szelektív gyűjtés vagy épp az elektronikai hulladékok leadása már évek óta jól bevált és egyre népszerűbb gyakorlat.

Manapság a munkavállalókat nem lehet kizárólag versenyképes juttatási csomaggal elcsábítani, és ami még ennél is fontosabb, megtartani. Az Egyesület büszke rá, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több mint 10 munkavállaló kap törzsgárda oklevelet az itt eltöltött 5-10-15 év után.

A folyamatos HR-felmérésnek köszönhetően, mely anonim módon működik, bárki tehet javaslatokat és észrevételeket. A Vezetőség törekszik arra, hogy a munkavállalókat bevonva együtt építsen kiváló munkahelyet.

A 2020-as évben a legkiemelendőbb és legfontosabb azonban az, hogy nem volt szükség megszorításokat eszközölni, és nem kellett a gazdasági helyzet miatt senkitől sem elbúcsúzni.