bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes
Társadalmi felelősségvállalás

 
Rajzpályázat a biztonságos közlekedésért


Napjainkban a közlekedésbiztonság fokozása egyre sürgetőbb feladat, amelyből szeretnénk mi is kivenni a részünket. Éppen ezért a KÖBE évek óta nagy hangsúlyt fektet e terület népszerűsítésére. Immáron 12. éve nagy sikerű rajzpályázatunkkal idén is szeretnénk e témát az óvodások és kisiskolások körében előtérbe helyezni. E cél érdekében ismét pályázatot írtunk ki – ugyancsak az egyszervolt.hu és a traff.hu együttműködésével – a biztonságos közlekedés témakörében. A nyeremények hasonlóan vonzóak, hiszen lehet biciklit, rollert, mesefigurás védőfelszerelést, illetve traffos és egyszervoltos mesekönyvet is nyerni. A legszebb, -kreatívabb rajzot beküldő ovis és sulis mellett ezúttal is külön díjazzuk a legtöbb rajzot beküldő óvodát és iskolát is.
A teljes kiírás a www.kobe.hu/rajz/ oldalról már elérhető.

Közlekedésbiztonság

A közlekedésbiztonságot a KÖBE mindig is kiemelt célként kezelte, ezért az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal és a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesülettel együttműködve hosszú évek óta részt veszünk a magyar közúti baleseteket megelőző programban. Csatlakoztunk például a népszerű „Nézzen körül” kampányhoz a gyalogosok biztonságos közlekedéséért, amely keretében hozzájárultunk ahhoz, hogy a járdaszegélyekre festett jelzések észrevehetően hívják fel a figyelmet a zebrán való körültekintő áthaladásra. Szintén a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesülettel, valamint az Országos Polgárőr Szövetséggel közös kezdeményezésünk volt, mikor 2017 karácsonya előtt az ittas vezetés veszélyeire felhívó szóróanyagot és egyszerhasználatos szondát osztottunk az autósoknak. Egyedülálló kezdeményezésünk a honlapunkon létrehozott, virtuális Tudatos Vezetők Klubja, amellyel célunk az általunk biztosított gépjárművek vezetőinek a KRESZ ismereteinek fejlesztése, a tudatos vezetői magatartás kialakítása, és ezáltal a közlekedésbiztonság fokozása, a balesetek megelőzése. A klub létrehozásával sikerült megszólítanunk azokat a vezetőket, akik a hazai átlag gépjárművezetőnél többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében azzal, hogy hajlandóak a közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bővíteni. Célunk, hogy folyamatosan újabb tagokat toborozzunk e virtuális közösségbe, s így hozzájáruljunk a közlekedési balesetek számának csökkentéséhez. 2021-ben „Az év példaértékű közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója” pályázaton II. helyezést értünk el a Tudatos Vezetők Klubja kezdeményezésünkkel. A pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, a HungaroControl Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata hirdették meg, melyre olyan gazdasági társaságok jelentkezésért várták, melyek számára a társadalmi felelősségvállalás több mint marketing ígéret. A KöBE számára a közlekedésbiztonságra való figyelemfelhívás a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt kap, ezért mindenképpen szerettük volna bemutatni a Klub-ot. Bővebben: www.kobe.hu/klub

Szent Kristóf Alapítvány

A magyar biztosítási piacon egyedülálló példaként, 2009 szeptemberében létrehoztuk a Szent Kristóf Alapítványt, amellyel szeretnénk az úton lévő, közlekedő tagtársainknak nemcsak biztosítási védelmet, hanem – egy előre nem látható tragédia esetén – anyagi segítséget is nyújtani. Szent Kristóf neve nem ismeretlen a mai autós, motoros, hajós társadalom előtt sem, hiszen az ókori legenda szerint az úton lévők, utazók népszerű védőszentje, aki a tizennégy segítő szent egyikeként az áradó folyón segítette átkelni a zarándokokat, a kisgyermek Jézust pedig a vállára véve vitte át a biztonságos túlpartra. Egyesületünk is kapcsolódott a kedves legendához, amikor Szent Kristóf nevét viselő alapítványunkat létrehoztuk.
Az elmúlt évek során összesen tíz érvényes pályázat érkezett az alapítványhoz, valamennyi közlekedési balesetekben elhunyt KÖBE-tagtársak családtagjaitól. Az alapítvány kuratóriuma minden érvényes kérelmet pozitívan bírált el, és átlagosan félmillió forint támogatást ítélt meg, amelyet a KÖBE által biztosított alaptőkéjéből folyósított a károsultak részére.

A Szent Kristóf Alapítvány célja, hogy - az egyesületi szolidaritás, a tagságról való gondoskodás jegyében – a továbbiakban is a KÖBE-ügyfelek és családjaik segítségére lehessen, amikor egy-egy sajnálatos eseményt követően, arra a legnagyobb szükségük van. Emellett Önök is támogathatják az alapítvány munkáját azzal, hogy adójuk 1 %-át annak működésére, a közlekedési balesetben elhunyt tagtársaink családtagjainak támogatására ajánlják fel.
Bővebben: ⇒ részletekKözlekedésbiztonsági nap a rászoruló kisiskolásoknak

Biztosítónk 2018-ban második alkalommal szervezett kisiskolásoknak saját közlekedésbiztonsági napot, amely keretében a – Kresz suli támogatásával – játékos feladatokkal fejlesztettük a kicsik közlekedési ismereteit. A KöBE vállalta, hogy a tábor egy napját – az utazás és étkeztetés átvállalásával együtt – a kisiskolásoknak saját helyszínen megszervezi, és olyan feladatokat biztosít számukra, amelyek nemcsak szórakoztatóak, de hasznosak is. Így játszva tanulhattak a tudatos közlekedésről; használták a jelzőlámpákat, a közlekedési táblákat és más eszközöket - hol gyalogosként, hol járművekkel közlekedőként. Elméleti tudásukat is tesztelhették a gyerekek a tesztek kitöltésével, amelyhez előzetes KRESZ oktatással készítették fel őket. Utána a KöBE Autójavítójában különböző játékok várták a kicsiket. Végül egy közlekedésbiztonsági házi rajzversenyen mérték össze tudásukat a „Mosolygók”. A nap végén mindenki oklevéllel és közlekedésbiztonsági ajándékokkal térhetett haza, s a Mosolytábor részére pedig a KöBE rollereket adományozott. A kezdeményezés sikerére és pozitív visszhangjára való tekintettel, a tervek szerint lesznek még hasonló közlekedésbiztonsági napok a biztosítóban.

Közlekedésbiztonsági e-book a gyermekek biztonságáért!

Biztosítónk Gyermeknap alkalmával úgy döntött, egyedi kiadvánnyal készül e fontos napra. Egy maga nemében egyedülálló, a kicsiket a biztonságos közlekedésre felkészítő, elektronikus kiadványt készítettünk, amely a www.kobe.hu/ebook linkről bárki által hozzáférhető. A KÖBE a közlekedésbiztonsági e-book megalkotásával és közzé tételével nemcsak munkatársait, ügyfeleit, hanem valamennyi kisgyermekes családot szeretné segíteni abban, hogy tudatosan fejlesszék gyermekeik közlekedési kultúráját, ismereteit.

A kiadvány abban nyújt segítséget a gyakorló szülőknek, hogy milyen módszerekkel, milyen ismeretet osszanak meg gyermekeikkel, hogy felelős, tudatos közlekedőként, biztonsággal érjenek célba. A kiadvány és a hozzá kapcsolódó, oktatási intézmények és más cégek számára is hasznos dokumentumok elektronikus úton érhetőek el, tölthetőek le, a KÖBE szerveréről: www.kobe.hu/ebook .

EURESA - KöBE közös nyilatkozat

Felelős működésünk része a fenntarthatóság iránti elköteleződésünk – mind az emberi erőforrás, mind a hagyományos értelemben vett környezetvédelmi értelemben.

A munkatársak elégedettsége és hosszú távú elkötelezettsége kiemelkedő fontosságú számunkra, hiszen ezek az elemek képezik a sikeres működésünk egyik alappillérét. A hosszú távú elkötelezettség biztosítja a stabilitást és folytonosságot a szervezetünkben, lehetővé téve számunkra, hogy hosszú távon is fenntartható és sikeres legyünk.
Környezetvédelmi törekvéseink mentén évek óta számos intézkedést vezettünk be, melyek célja a fenntarthatóbb működés elősegítése. Az éghajlatváltozás és környezetszennyezés globális kihívásokkal szembesít minket, ezért fontosnak tartjuk, hogy aktívan részt vegyünk a megoldásokban és felelősséget vállaljunk a környezetünk iránt.
Az európai biztosítók törekvése a fenntartható gazdaság megteremtése felé újabb lépcsőhöz ért, amikor is az 2024. április 5-én tartott, az éghajlatváltozásról szóló szemináriumot követően az Euresa tagjainak számító egyesületi és szövetkezeti biztosítók elfogadtak egy közös nyilatkozatot, melyhez a KöBE is csatlakozott.
A nyilatkozat az alábbi linken elérhető: EURESA - KöBE közös nyilatkozat letöltése.


Segítségnyújtás az ukrán-orosz konfliktus kapcsán

Az egész világ döbbenten figyelte, ahogyan 2022. február 24-én az Ukrajna és Oroszország közötti feszült viszony fegyveres konfliktussá fajult. A Magyarországra érkezett menekültek elszállásolása és ellátása azonnal megkezdődött. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a harcok okozta humanitárius válság vonatkozásában a KÖBE is kiveszi a részét a segítségnyújtásból.

A MABISZ által, a biztosítók felé intézett felhívás kapcsán mi célzottan gyermekekre irányulóan tettük meg a felajánlásunkat. Nagy valószínűséggel lesznek olyan családok, akik a háború befejeztével úgy döntenek majd, hogy Magyarországon maradnak, és itt élik tovább az életüket. Ez többek között azt is jelenti, hogy a gyermekek itt fogják folytatni – vagy épp elkezdeni – a tanulmányaikat. A beiskolázás mindentől függetlenül is megterhelő lehet a szülők számára, ilyen kiszolgáltatott helyzetben pedig még nagyobb terhet ró a családokra. A KÖBE iskolaszerek és számítástechnikai eszközök beszerzésével szeretné valamennyire megkönnyíteni a Magyarországon otthonra talált családok helyzetét. Már nem használt, de még jó állapotú számítógépeket, monitorokat és nyomtatókat adományoztunk a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium részére, segítve ezzel azt az extra leterheltséget, amit a határmenti kisváros iskolája vállalt magára Ukrajnából menekült gyerekek oktatásával kapcsolatban.

Nem sokkal a háború kirobbanása után tudomásunkra jutott, hogy a KÖBE leányvállalataként működő Venyige 3 Ingatlan Kft. ukrán tulajdonban lévő bérlője által létrehozott alapítvány Budapesten átmeneti szállásokat alakít ki menekültek számára, illetve szükséges felszereléseket szállít Ukrajnába. Tájékoztatást kértünk az alapítványtól, hogy miben tudunk konkrét segítséget nyújtani. Egyeztetések után megvásárlásra kerültek pelenkák, plédek és tabletek, melyeket olyanok részérére juttattunk el, akik fizikai állapotuk miatt nem tudják elhagyni Ukrajnát.
A KÖBE vállalásától függetlenül a Venyige 3 Ingatlan Kft. is felajánlotta a segítségét: 3 hónapra 50%-os bérletidíj-engedményt ajánlott fel, valamint szükség esetén raktárhelységeket, melyeket díjmentesen használhatnak az adományok elhelyezésére.

A KÖBE a fent említetteken túl további támogatásokat is nyújt segélyszervezeteken keresztül. Ezzel összefüggésben két lényeges tényező határozza meg az irányainkat: egyrészt, olyan speciális igényeket szeretnénk felmérni, melyeket az általános segítségnyújtási tevékenység nem fed le. A legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokon segítenénk, akik jelenleg nincsenek a figyelem középpontjában. Másrészt pedig, kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a kezdeti segítő hullám enyhülése után, a változó körülményeket figyelembe véve a későbbiekben is jelen legyünk és támogatást nyújtsunk ott és ahol arra a leginkább szükség van.Informatikai eszközök adományozása

A KöBE rendszeresen adományoz alapítványok, intézmények részére már nem használt, de még jó állapotú számítógépeket, laptopokat és monitorokat. Reméljük, hogy az átadott eszközökkel hozzájárulhatunk az intézmények munkavégzésének megkönnyítéséhez.Adománygyűjtés Új Kezdet Háza Női Hajléktalan Szálló részére

A KöBE az évek során számos alkalommal szervezett munkavállalói körében adománygyűjtést olyan szervezetek részére, melyek nehéz élethelyzetben lévő személyek, családok támogatásával, segítésével foglalkoznak. 2024-ben az Új Kezdet Háza Női Hajléktalan Szálló részére gyűjtöttünk adományokat. Fontos kiemelni, hogy a Szálló nemcsak a lakhatást biztosítja, hanem szociális és mentálhigiénés támogatást is nyújt azzal a céllal, hogy a lakók minél hamarabb visszatérhessenek a munka világába. Ennek érdekében különböző csoportos és egyéni foglalkozásokon vesznek részt, amelyek hosszú távú változást hoznak az életükbe.


Annak érdekében, hogy valódi és célzott segítséget nyújthassunk, egyeztettünk az intézménnyel a szükségletek kapcsán.
Egyrészt szerettük volna a szálló lakóinak hétköznapi komfortérzetének növelését elősegíteni ruházati felajánlásokkal, valamint olyan tárgyakkal, mint például szépségápolási eszközök, bontatlan csomagolású sminktermékek, higiéniai termékek. Másrészt pedig, azon hölgyek számára, akik tovább lépnek az intézményből, hogy folytathassák – vagy éppen elkezdhessék – önálló életüket, alapvető háztartási eszközöket (például pohár, tányér, evőeszköz, fazék, lábas, ágynemű, ágyneműhuzat, törölköző, függöny) is gyűjtöttünk.


Ruha- és tartós élelmiszeradományozás egy rászoruló család számára

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről először 2016 elején fordult biztosítónkhoz egy család, akik négy kiskorú gyermekükkel nagyon szerény körülmények közt élnek, és segítséget kértek a mindennapjaik megkönnyítéséhez. Az édesanya levele szerint tüzelőből, élelemből, ruhákból is kevés jut nekik, így bármilyen segítséget szívesen fogadnak. Emiatt, biztosítónk úgy döntött, hogy március közepétől (és azóta minden évben) egy hónapig gyűjtést rendez számukra dolgozói körében, s az összegyűlt adományokat még a húsvéti ünnepek előtt elviszi a kistelepülésre a család számára.Időközben az átadás megtörtént, s a ruhák, játékok és tartós élelmiszerek a lehető legjobb helyre kerültek, hiszen a szülők 4 kiskorú gyermekükkel együtt rendkívül szerény körülmények közt, egy alig fűtött kis házban élnek, s a gyerekek gyógyszereire, illetve élelemre alig jut havi pár ezer forintjuk. Így, a küldött adomány rendkívül nagy segítség volt számukra, amelyért nagyon hálásak voltak. A dolgozók felajánlása mellett a KÖBE-től is kaptak egy tartós élelmiszer csomagot (benne húsvéti csomagokkal is a gyerekeknek), illetve az egyesületnél már nem használt tv-t és videó lejátszót is nekik adományoztuk (ami pont jól jött számukra, mert épp előtte romlott el a család tv-je). A családfő elmondása szerint nem számítottak rá, hogy ennyi jó ember van, aki ilyen sok mindent küld majd nekik. Az ajándékokkal sikerült szebbé tenni számukra a húsvéti ünnepeket.
Mostanra hagyománnyá vált a KÖBE-ben, hogy a szokásos karácsonyi adománygyűjtés mellett tavasszal egy rászoruló családot vagy arra érdemes szervezetet is támogatunk, így a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei család részére eddig három alkalommal vittünk adományokat.Karácsonyi ajándékgyűjtés

A KöBE életében vannak olyan társadalmi felelősségvállalás projektek, amelyek az évek során hagyománnyá váltak. Ilyen a dolgozók és ügyfelek bevonásával megvalósuló karácsonyi ajándékgyűjtésünk is. Az ünnepi időszak alatt ügyfélszolgálatunkon összegyűlt, karácsonyi csomagolópapírba bújtatott ajándékokat mindig az adott évre választott gyermekotthon részére ajánljuk fel. Az elmúlt években megajándékoztunk már a Hűvösvölgyi Gyermekotthont, a Váci Lakásotthon és a Miskolci Gyermekváros kis lakóit is. Ilyenkor rendszerint már november közepétől gyűjtjük a biztosító Központi Ügyfélszolgálatán azon cipős dobozba csomagolt új vagy használt játékokat és mesekönyveket, amelyekkel ügyfeleink és dolgozóink szebbé kívánták tenni a Gyermekotthon kis lakói számára a közelgő ünnepeket. A felhívás szerencsére minden évben sok jó emberhez eljutott, hiszen a lelkes munkatársak mellett sokan jöttek be ügyfélként is karácsonyi csomagokkal. A Nemes család például közel 20 csomagot adott le a KÖBE Venyige utcai ügyfélszolgálatán, és a halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola 2.c osztályosai is egy egész csomagtartónyi ajándékkal készültek az állami gondozásban élő társaiknak.

Az összefogás hatására rendszerint több száz doboz ajándék várta a második, vagy az új gazdáját. Az összegyűlt ajándékokat a KÖBE Szenteste előtt pár nappal adta át a következő évre szóló csoportos személybiztosítással együtt a gyermekotthonok részére – egy kis segítséget nyújtva a gyermekek ünnepi megajándékozásához.

Idén is tervezünk hasonló ajándékgyűjtő akciót, amelyre várjuk az Önök javaslatait is. Kérjük, ha tudnak olyan gyermekotthonról vagy kistelepülésről, ahol problémát jelent a gyermekek karácsonyi megajándékozása, írják meg nekünk. Mi pedig gyekszünk a leginkább rászoruló intézményt vagy közösséget kiválasztani, ahova személyesen vihetjük el a felajánlott ajándékokat. A következő karácsonyi ajándékozáshoz az ötlteket a e-mail címre várjuk, s itt lehet a részletekről is előzetesen érdeklődni.Karitatív csapatépítő az Ürömi Állatmenhelyen

Kárigazgatóságunk munkatársai csapatépítő programon vettek részt, mely keretein belül az Ürömi Állatotthonba látogattak el. A menhelyen jelenleg több kutya él, akiket a síntértelepről mentettek meg az altatástól. Általában 50 kutya tartózkodik egyszerre a menhelyen, néhányuk rövidebb időre, mások hosszabb távon. Fontos megjegyezni, hogy itt nincs altatás, és a bekerült kutyák rehabilitációját és tanítását szakemberek végzik.

A kutyasétáltatás és az állateledel adományozása mellett - amely magában foglalta a menhely által kért típusú kutyatáp 100.000 Ft értékben történő felajánlását - a KöBE munkatársai részt vettek az új menhelyrész építésében és befejezésében is.

A nap természetesen az említett aktivitás mellett dedikált csapatépítő elemeket is tartalmazott, mely során a csapatnak kisebb csoportokra osztva kellett feladatokat megoldaniuk. A segítőkészséget, valamint a jó hangulatot még az eső sem gátolta.Adj vért, és ments meg 3 életet Te is!

A Magyar Vöröskereszt egyik legkiemelkedőbb és folyamatos szervezést igénylő feladata a véradásszervezés, amely a nyári és tél végi időszakban a vérkészlet alacsony szintje miatt talán még a szokásosnál is kiemeltebb jelentőséggel bír. Ezért Biztosítónk a szervezet közreműködésével e két időszakra fókuszálva, 2012 óta évente két alkalommal véradást tart a Budapest X. kerületi irodájában (1108 Bp. Venyige u. 3.).

A véradáson szeretettel látjuk a KÖBE-s dolgozók mellett az ügyfélszolgálatra érkező ügyfeleket, továbbá bárkit a lakosság részéről is, aki szeretne ily módon segíteni. A következő tervezett véradásról információ kérhető a e-mail címen.

Kupakgyűjtés a jó cél érdekében

Szerettünk volna az elmúlt években a szelektív hulladékgyűjtéssel is nemcsak a környezetünknek, de az arra rászorulóknak is jót tenni, ezért 2013-ban úgy döntöttünk, hogy az egy év alatt összegyűlt mennyiséget mindig más-más karitatív szervezet számára ajánljuk fel beváltásra, akiket egy választott egyéves biztosítással is megajándékozunk. 2013 első felében a Gyömrői Állatotthon „árvácskái” számára gyűjtöttünk a kollégák és a lakosság bevonásával, majd a II. félévben az irodában összegyűlt kupakokat a Transzplantációs Alapítványnak a szervre váró és rehabilitációs gyerekek programjához juttattuk el.

A 2014-es év során Fefe, az agykárosultan született kisfiú (http://eletunk-fefe.blogspot.hu/) részére gyűjtöttünk szelektíven. Több mint egy tonna kupakot sikerült egy év alatt összegyűjtenünk. A gyűjtéshez a KöBE munkatársai mellett a lakosság is nagyrészben csatlakozott, így sikerült elérnünk ezt a kimagasló mennyiséget, amelyet 2015. január elején szállítottunk el egy beváltóhelyre, s adtuk át a beváltáshoz Fefe édesanyja részére. Az összesen 1100 kg kupakért 38.000 Ft-ot vehetett át Paku Andrea, aki nagyon hálás volt az összefogásért, amely következtében ezzel az összeggel mi is hozzájárulhattunk a speciális igényű kisfiú mindennapjainak kicsit könnyebbé tételéhez. A KöBE emellett 2015 februárjától érvényes, egy évre szóló OTTHON Biztosítást ajándékozott a család részére arra a 93 nm-es maglódi ingatlanra, ahol az édesanya a nagyszülőkkel együtt neveli Fefét.
A 2016-os évre egy agykárosultan született kisfiú, Ács Ricsi részére hirdettük meg legújabb kupak és adománygyűjtő akciónkat.
A kupakgyűjtést jelenleg szüneteltetjük, mert a beváltás során az összegyűlt nagy mennyiséghez képest nagyon alacsony összeget adnak a beváltóhelyeken, így ehelyett az adományozás más formáit gyakoroljuk.

Iskolaszergyűjtő jótékonysági akció a rászoruló gyerekeknek

A minden évben, iskolkezdéskor megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztón a kiváló sportkezdeményezés mellett a szervezők szeretnék a rendezvényt a nehéz anyagiak közt élő családok számára egy iskolaszergyűjtő jótékonysági akcióval is egybekötni. Az összegyűjtött adományokat olyan nehéz sorsú gyerekekhez juttatták el, akiknek ez valóban nagy segítséget jelent! A KÖBE az elmúlt évek során többször csatlakozott a nemes célhoz, és 50 tornazsákot adományozott a rendezvény keretén belül az arra rászoruló családoknak. Biztosítónk a jótékonyságból ezen alkalmakkor sem szerette volna kihagyni a kollégákat és az ügyfeleket sem, hiszen az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatjuk, hogy lehetőségeikhez mérten sokan szívesen részt vesznek az egyes karitatív akciókban. A Venyige utcai ügyfélszolgálaton a munkatársak és a lakosság bevonásával összegyűjtött felajánlásokat a KÖBE által központilag adományozott tornazsákokkal közösen vittük el a nyitóünnepségre. A felajánlásokat a Nagy Sportágválasztó szervezői és a rászoruló családok nevében ezúton is köszönjük!


ÖTOSZ Ifjúsági tűzoltótábor

A KÖBE 2013 és 2015 nyarán a közlekedésbiztonság jegyében támogatta az Ifjúsági tűzoltótáborban résztevő gyermekeket. Biztosítónkat a MABISZ – valamennyi tagbiztosítójához hasonlóan –, azzal a felhívással kereste meg, hogy amennyiben arra lehetőségünk van, VIII. Ifjúsági Tűzoltó Tábort támogassuk valamely jelképes, gyermekeknek szánt ajándékkal. Úgy véltük, hogy a gyermekek megajándékozása jó alkalom lehet arra, hogy egyben felhívjuk figyelmüket a biztonságos közlekedés egyszerű és praktikus eszközeire is, így valamennyi táborozót közlekedésbiztonsági, világítós karszalagokkal ajándékoztunk meg. A június 23-án kezdődött, ÖTOSZ VIII. Ifjúsági Tűzoltó Tábor időközben sikeresen lezajlott, s a támogatásoknak köszönhetően a szakmai minősítő szintvizsgák jelvénye mellé minden gyermek és ifjúsági tűzoltó kapott ajándékot.


A jövőben további intézkedéseket kívánunk tenni a biztonságos közlekedés érdekében. E küldetés meghatározza a KÖBE stratégiájának alakítását is, így újabb közlekedésbiztonsági programokat, figyelemfelkeltő kampányokat tervezünk a következő években is.


A KÖBE támogatta a Hősök útján a két kaposvári futót

Amikor Szita János, mint régi KöBE-ügyfél megkereste a kaposvári irodát, hogy utasbiztosítást kössön maguknak a nagy útra, természetes volt számunkra, hogy ennek ingyenes megkötésével biztosítónk szeretné támogatni a nemes célért induló futásukat. A doni emlékfutást április 18-án kezdte meg a két sportember, és május 7-én érkeztek haza. Az emlékfutás gondolata még előző évben fogalmazódott meg a két kaposvári sportemberben, s ez év januárjában jelentették be, hogy futva tesznek meg ezer kilométert Kaposvár és Voronyezs között. A doni emlékfutásban résztvevők arra az egyedülálló dologra vállalkoztak, hogy - a Don menti harcok befejeződésének 70. évfordulója alkalmából - vállalkozásukkal felhívják a figyelmet Somogy megye és hazánk II. világháborús áldozataira. Két kaposvári sportoló – tisztelegve az elesett hősök és áldozatok emléke előtt – futva teszi meg a Kaposvár – Beregsurány közötti távolságot, majd a Voronyezsig hátralévő szakaszt gépkocsival. A futás idején így Facebook oldalunk látogatóival együtt izgultunk a kaposvári futók újabb nagy expedíciójának sikeréért, amely mellé – az utasbiztosítás ingyenes szolgáltatásával – a KöBE is támogatóként csatlakozott. Érdeklődés esetén Szita János ( www.facebook.com/janos.szita.5 ) vagy a KöBE Facebook oldalán ( www.facebook.com/kobebiztosito ) találhatóak bővebb információk a témában.

Segítség a vörösiszap katasztrófa áldozatain

Az egész országot megrendítette a 2010. október 4-én történt ipari katasztrófa, amely következtében Devecser-Kolontár falvak térségét elsöpörte a vörös iszap áradat. A KÖBE is tenni szeretett volna azért, hogy a szerencsétlenül járt családok könnyebben átvészeljék ezt az időszakot, így – minden, 2010. november elseje és 2011. január elseje között – az egyesületnél kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és lakásbiztosítási szerződés után a társadalmi szolidaritás jegyében, megállapodásonként száz forintot átutaltunk a Magyar Kármentő Alap számlájára. Mivel a hazai biztosítási piacon november és december a legintenzívebb szerződéskötési időszak, így ezt találtuk a legalkalmasabbnak arra, hogy egy biztosító a szerződéskötés darabszámához kötött kötelezettségvállalást tegyen. Éppen ezért, az akció eredményeképp több mint 10 millió forinttal tudtunk mi is, mint nonprofit alapon működő, magyar biztosító hozzájárulni a kárenyhítéshez. Emellett 2 évig ingyenes lakásbiztosítást ajánlottunk fel a károsultaknak az újonnan felépült házaikra, segítve ezzel az újrakezdést.
Bővebben: ⇒ részletek