bizalom, kölcsönösség, KÖBE
KöBE
KöBE
KöBE
KöBE
Magyar English Deutsch Français
Akadálymentes


Megtörtént káresetek

Újévi síelés
Váratlan műszaki probléma
Síbaleset Szlovákiában
Repül a fly fish!
Családi tenisz-party
Műszaki meghibásodás az autópályán


Újévi síelés

Január első hetében ügyfelünk Ausztriában síelt és egy rossz mozdulat vagy a sípálya adottságai miatt elesett és megsérült a térde. Szerencsére hegyi vagy egyéb mentésre nem volt szükség, ügyfelünket egyik barátja vitte be autóval a legközelebbi kórházba. A helyi osztrák kórházban ügyfelünk sürgősségi orvosi ellátásban részesült, a jobb térd belső oldalszalagjának szakadását diagnosztizálta a kezelőorvos. Az ambuláns orvosi ellátásra vonatkozóan az asszisztencia szolgálat költségvállaló nyilatkozatot adott az ellátó intézmény részére, így ügyfelünknek nem kellett fizetnie az orvosi kezelésért. A hazautazás rendben megtörtént.

Felmerülő költségek:

Orvosi ellátás: 129,80 EUR

Biztosítónk a sürgősségi ellátás költségét térítette meg,  mivel ezen szolgáltatásra és az ezzel kapcsolatban  felmerült költségekre fedezetet nyújt az utasbiztosítás.

 

Váratlan műszaki probléma

Ügyfelünk azzal a problémával hívta a 24 órás segélyszolgálatunkat külföldről, hogy autója erős kattogó hangot ad menet közben, a féltengely meghibásodására gyanakszik, és nem tud az autóval továbbközlekedni. Az asszisztencia szolgálatunk megszervezte a menetképtelenné vált autó szervizbe való szállítását, azonban a kiérkező autómentős partner nem tudta felvenni az autót a féltengely állapota miatt, így egy második, speciális autómentő igénybevétele vált szükségessé. A legközelebbi szervizbe történt sikeres beszállítást követően ügyfelünk megrendelte az autó javítását, illetve a szerviz a javításhoz szükséges alkatrészeket. Mivel a megrendelt alkatrész a következő hétre volt várható, ezért ügyfelünk hazautazott és a későbbiek folyamán utazott vissza a megjavított autójáért.

Felmerült költségek:

Autómentés: 200 EUR

Mivel ügyfelünk kötött kiegészítő biztosítást a gépjárművére, ezért biztosítónk vállalta az autómentés felmerült költségét. A biztosítási esemény keretében lehetőség lett volna a megjavított autóért történő visszautazás megszervezésére és a kapcsolódó költségek térítésére, azonban ezen szolgáltatásokat ügyfelünk nem vette igénybe.

Síbaleset Szlovákiában

Szlovákiai síút alkalmával ügyfelünk síbalesetet szenvedett, az első információk alapján valószínűleg a válla sérült. Segélyszolgálatunk megszervezte ügyfelünk szakorvosi ellátását a besztercebányai kórházban, ahol az elvégzett röntgen-felvételek kulcscsonttörést mutattak 2 helyen, így a sérült kart rögzítették a kórházban. Ugyan megsérült ügyfelünk volt a sofőr a kifelé úton, de hazafelé végül az egyik útitársa vezetett, míg a sérült a hátsó ülésen kényelmesen tudott utazni, így nem igényelt segítséget a hazaszállítás megszervezésében. A kórházi röntgen-felvétel és orvosi ellátás 50 EUR összegű költséget biztosítónk utólag térítette meg ügyfelünk részére.

Felmerült költségek: 50 EUR

Az utasbiztosítás fedezetet nyújt külföldön bekövetkezett síbalesetekre és az azokkal összefüggésben külföldön felmerülő sürgősségi ellátások költségére, valamint a biztosított – egészségi állapotának megfelelő - Magyarországra történő hazaszállításának megszervezésére és annak költségére a szolgáltatási táblázatban meghatározott biztosítási összeg erejéig.

Repül a fly fish!

Horvátországi nyaralása során ügyfelünk kipróbált egy új tengeri sporteszközt, a "fly fish"-t (motorcsónak által vontatott gumimatrac), melynek során beleesett a vízbe és az esést követően a mellkasát fájlalta. Ügyfelünk először a helyi orvosi ügyelethez fordult Supetar-ban, ahonnan a legközelebbi városi kórházba, Split-be utalták őt röntgenre. A röntgen-felvétel a borda magas fokú zúzódását mutatta és a kezelőorvos a mielőbbi hazautazást és az itthoni további orvosi kezelést javasolta. Bár asszisztencia szolgálatunk készen állt ügyfelünk hazaszállításának megszervezésére, erre végül nem került sor, mivel ügyfelünk és családja az eredetileg tervezett módon tért haza Magyarországra.

Felmerülő költségek:

Orvosi ellátás: 650,46 HRK (27.000 Ft)

Komp (Supetar-Split): 259 HRK (10.500 Ft)

Biztosítónk megtérítette mind az első sürgősségi, mind a második szakorvosi ellátás költségét, valamint a második egészségügyi ellátóhoz való közlekedési költséget is, mivel ezen szolgáltatásokra és költségeire fedezetet nyújt az utasbiztosítás.

Családi tenisz-party

Ügyfelünk (egy idősebb úr) fiával teniszezett Norvégiában és egy rossz mozdulat következtében megbotlott és feltehetőleg ahogy letámaszkodott, kiugrott a bal válla és a térdét is lehorzsolta. Ügyfelünket mentő szállította a helyi ügyeletre, majd onnan továbbutalták kórházba röntgen és CT vizsgálat céljából. A CT vizsgálat alapján a diagnózis vállízületszakadás volt, mely a továbbiakban műtéti beavatkozást igényelt. A biztosító orvosának szakvéleménye, valamint az ügyfelünkkel történt egyeztetés alapján a mielőbbi műtét elvégzése érdekében ügyfelünk repülővel történő hazaszállításáról - kerekesszék biztosítása mellett - asszisztencia szolgálatunk gondoskodott, a budapesti repülőtérről pedig mentőautó szállította ügyfelünket vidéki otthonába.

Felmerülő költségek:

Sürgősségi orvosi ellátás: 1773 NOK (61.000 Ft)

Repülővel való hazaszállítás: 177.450 Ft

Itthoni mentőszállítás: 61.600 Ft

Az utasbiztosítás keretein belül vállaljuk a biztosított – egészségi állapotának megfelelő -  Magyarországra történő hazaszállításának megszervezését és annak költségeit a szolgáltatási táblázatban meghatározott biztosítási összeg erejéig, így a hazaszállítás költsége nem biztosítottunkat terhelte.

Műszaki meghibásodás az autópályán

Ügyfelünk VW típusú gépjárműve motorhibát jelezve váratlanul leállt a horvát autópályán, Makarska közelében. A biztosító 24 órás segítségnyújtó vonalán való bejelentését követően asszisztencia szolgálatunk megszervezte a menetképtelen gépjármű legközelebbi szervizbe való szállítását. A szervizben elvégzett diagnosztika során kiderült, hogy a személyautó leállását a motorvezérlő elektronika hibája okozta, melynek javítása illetve a szükséges alkatrész megrendelése több, mint 5 napot venne igénybe. Ezen információk birtokában megszerveztük a meghibásodott gépjármű, valamint ügyfelünk 4 fős családjának hazaszállítását Magyarországra.

Felmerült költségek:

Autómentés: 1450 HRK (59.000 Ft)

Biztosított jármű és személyek együttes hazaszállítása: 278.000 Ft (a hazaszállítás teljes költségéből 80.000 Ft különbözetet fizetett ügyfelünk)

Annak érdekében, hogy a kiegészítő gépjármű biztosítás keretein belül ügyfelünk és családja részére minél teljesebb körű szolgáltatást nyújthassunk, illetve többletköltségeiket minimalizáljuk, az autó és a személyek hazaszállítására vonatkozó összevont limit erejéig szerveztük meg a család és autójuk hazaszállítását.